2011. január 11., kedd

Intelligens Krémes

Intelligens Krémes


H.V.: 15 dkg cukor,
15 dkg margarin,
8 tojás,
4 cs. vaníliás cukor,
1 liter tej,
9 púpozott evő kanál liszt.


Elkészítés: A cukrot,a margarint,a tojások sárgáját,a vaníliás cukrot egy nagyobb tálba összekeverjük.
Beletesszük a lisztet és a tejet.Gépi habverővel csomó mentesre keverjük.
A tojás fehérjét felverjük habnak,és óvatosan összekeverjük a tésztával.
A tepsibe zsírpapírt teszünk és beleöntjük az összekevert tésztát.
Hideg sütőbe rakjuk és másfél óráig takarék lángon sütjük.
Csak akkor lehet szeletelni,ha teljesen kihűlt.

Azért intelligens krémes a neve,mert a tepsibe egy kevert tésztát teszünk amikor kihűlt,
viszont három rétegű finomságot kapunk.
Finom,és kb: 10 perc alatt összekeverhető.


Jó étvágyat kívánok!!!

1 megjegyzés: