2010. november 29., hétfő

Kinder bueno szelet


Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojásfehérje habnak felverni

6 evőkanál cukor

1 evőkanál étolaj

2 evőkanál liszt

2 evőkanál morzsa

1/2 csomag sütőpor

15 dkg durvára vágott dió

1/2 üveg mogyoró krém


A krémhez:

5 dl tej

6 tojássárgája

25 dkg cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

3 evőkanál liszt

10 dkg étcsokoládé

25 dkg sütőmargarin

2 dl tejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe öntjük, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd megsütjük, és a mogyorókrémet a meleg tészta diós tetejére kenjük. A krémhez tejből, a tojássárgájából, a vaníliás pudingporból, a cukorral és a liszttel krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk, és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A mogyorókrémmel megkent tésztára először a sárga krémet, majd a csokis krémet kenjük.

Tetejére a keményre felvert tejszínt teszünk.

Hűtőbe tesszük dermedni.

Én magas falú tepsiben sütöm, mert elég magas lesz a krémektől, Én ebbe szoktam szeletelni is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése