Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojásfehérje habnak felverni
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg durvára vágott dió
1/2 üveg mogyoró krém
A krémhez:
5 dl tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg étcsokoládé
25 dkg sütőmargarin
2 dl tejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe öntjük, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd megsütjük, és a mogyorókrémet a meleg tészta diós tetejére kenjük. A krémhez tejből, a tojássárgájából, a vaníliás pudingporból, a cukorral és a liszttel krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk, és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A mogyorókrémmel megkent tésztára először a sárga krémet, majd a csokis krémet kenjük.
Tetejére a keményre felvert tejszínt teszünk.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Én magas falú tepsiben sütöm, mert elég magas lesz a krémektől, Én ebbe szoktam szeletelni is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése