2010. november 29., hétfő

Madártej szelet

Tészta:

8 tojásfehérje,
8 ek.cukor,
8 ek. liszt,
fél sütőpor

Krém:

8 tojássárgája,
4 ek. cukor,
5 ek. liszt,
2 cs. vaniliás cukor,
4 dl. tej,
20dkg kocka margarin,
20 dkg porcukor,
0.5l cukrász tejszín tejszín

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport majd előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját a kristálycukorral a liszttel a van. cukorral és a tejjel elkeverjük, sűrűre főzzűk és kihűtjük.

A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.

A tejszínt keményre kikeverjük és a krémre rákenjük. Díszítjük!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése