2010. november 29., hétfő

Mákosguba kicsit máképp

Nemrég bukkantam erre a receptre.Szerintem nagyon fini lehet.Próbáljátok ki.

Ez egy régi (retro) recept, egy kicsit másképpen készítjük mostanában, így is finom, gyorsan elkészül, de hamar elfogy!

  • A tejet és a cukrot forráspontig melegítjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Levesszük a tűzről hozzávegyítjük a tejszínt, és félretesszük hűlni. Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk és beleszórjuk a tepsibe. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a citrom héját, és cukros-citromos mákkal meghintjük a kifliket.
  • A tojássárgájákhoz kézi habverővel apránként hozzávegyítjük a kihűlt teljes keveréket, és megöntözzük vele a tepsiben várakozó mákos kifliket. Az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk és így a másik szétoszlik, a kiflik ázottá válnak.
  • Az ételre rámorzsoljuk a vajat és bő 20 perc alatt megsütjük a sütőben. Tálaláskor mézet kínálunk hozzá.

    Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg kifli
  • 12 dkg darált mák
  • 1 db citrom
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése