- A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 15 dkg porcukrot.
- A margarint habosra keverjük a maradék 15 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját is. Belekeverjük a baracklekvárt, a rumot, végül a darált kekszet is.
- Egy citromfacsaró belsejét megvizezzük, majd félig megtömködjük a kókuszos masszával. Egy szem meggyet helyezünk rá, majd befedjük a kekszes masszával. Végül kiütögetjük a formából.
- Minden újabb hósipka elkészítése előtt vizezzük meg a citromfacsaró belsejét. Amennyiben nem tömködjük teljesen a formát, különböző nagyságú sipkákat készíthetünk.
Hozzávalók 10 személyre
- 3 db tojás
- 30 dkg cukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg margarin
- 3 evőkanál baracklekvár
- 0.5 dl rum
- 50 dkg darált keksz
- magozott meggy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése