2010. november 29., hétfő

jégcsúcs

  • A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 15 dkg porcukrot.
  • A margarint habosra keverjük a maradék 15 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját is. Belekeverjük a baracklekvárt, a rumot, végül a darált kekszet is.
  • Egy citromfacsaró belsejét megvizezzük, majd félig megtömködjük a kókuszos masszával. Egy szem meggyet helyezünk rá, majd befedjük a kekszes masszával. Végül kiütögetjük a formából.
  • Minden újabb hósipka elkészítése előtt vizezzük meg a citromfacsaró belsejét. Amennyiben nem tömködjük teljesen a formát, különböző nagyságú sipkákat készíthetünk.
Hozzávalók 10 személyre
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 0.5 dl rum
  • 50 dkg darált keksz
  • magozott meggy
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése